Telegram, sohbetlerinizi şifreli tutan ve birçok özellik sunan güçlü bir mesajlaşma uygulamasıdır. Milyonlarca insan, WhatsApp’tan daha iyi buldukları için Telegram’ı tercih etmektedir.
2013 yılında tanıtılan Telegram, diğer mesajlaşma platformlarından farklı olarak 200.000’e kadar kişiyi gruplara ekleyebilme, yakındaki kişileri arama ve mesaj gönderimlerini planlama gibi özellikler sunmaktadır.
Günümüzde ara sıra yeni mesajlaşma uygulamaları ortaya çıkabiliyor. Eğer böyle bir durum varsa ve yeni bir mesajlaşma uygulamasına geçmeyi düşünüyorsanız, telegram kalıcı hesap silme en iyi seçenek olabilir.
Telegram Hesap Silme
Telegram hesap silme hemen için farklı seçenekler mevcuttur. Telegram uygulamasını Android veya iPhone’da kullanabilirsiniz veya Telegram web sitesini kullanabilirsiniz.
Telegram anında hesap silme şlemleri için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
iPhone’da Telegram Hesabını Kalıcı Olarak Silme
Telegram hesap silme linki ios ile hesap silme yapabilirsiniz ya da aşadaki adımları takip edebilirsiniz:
1. iPhone’unuzda Telegram uygulamasını açın.
2. Uygulama açıldığında, sağ alt köşede bulunan “Ayarlar” simgesine dokunun.

3. Ayarlar menüsüne girdikten sonra, “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
4. “Gizlilik ve Güvenlik” sayfasına geldiğinizde, “Bu Kadar Süre Yoksam” başlığına ilerleyin.

5. Telegram hemen hesap silme için “Hesabı Hemen Sil” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.

6. Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinize dair bir onay isteyecektir. Onay verdikten sonra telegramda hesap silme işleminiz tamamlanır.
Hesabınızın aktif olmaması durumunda 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 12 ay gibi belirli bir süre sonra da aynı kural geçerlidir ve Telegram hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Bu nedenle hesabınızı silmeden önce bu durumu dikkate almalısınız.
Android Telegram Hesap Kalıcı Silme
Android telegram hesap silme için telegram hesap silme linki android tıklayabilirsiniz veya aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Telegram uygulamasını Android cihazınızda açın.
2. Uygulama açıldığında, sağ üst köşede bulunan üç çizgiye dokunun (menü simgesi).
3. Menü açıldığında, “Ayarlar” seçeneğine dokunun.
4. Ayarlar sayfasına geldiğinizde, “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.
5. “Gizlilik ve Güvenlik” sayfasına girdiğinizde, “Bu Kadar Süre Yoksam” başlığına tıklayın.
6. Burada hesabınızın kalıcı olarak devre dışı bırakılacağı zaman dilimini seçebilirsiniz. Telegram, varsayılan olarak 6 ayı seçer, ancak 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 12 ay veya Hemen sil gibi farklı seçenekler bulunur.
7. Seçtiğiniz zaman dilimini belirledikten sonra, bu süre boyunca Telegram uygulamasını kullanmazsanız telegram hesap silme android uygulanacaktır.
Hesabınızın kalıcı olarak silinmesi durumunda, tüm kişileriniz ve mesajlarınız sonsuza kadar kaybolacaktır. Bu nedenle bu işlemi yapmadan önce dikkatli düşünmelisiniz.
Masaüstü Tarayıcısıyla Telegram Hesap Silme
Telegram hesabınızı masaüstü tarayıcı kullanarak silmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Herhangi bir web tarayıcısında Telegram Hesap Silme Linki adresine gidin.
2. Açılan sayfada, Telegram hesabınızı oluştururken kullandığınız cep telefonu numarasını yazın. Telefon numaranızın önüne ülke kodunu eklemeyi unutmayın. Ardından “Sonra” düğmesine tıklayın.

3. Telegram mobil uygulamanıza bir kod gelecek.

4. Aldığınız kodu, web tarayıcısındaki ilgili alana yazın. Bu işlem için SMS kodunu beklemenize gerek yoktur.
5. “Kayıt olmak” veya “Sign in” butonuna tıklayın.
6. Telegram size hesabınızı silme nedeninizi sormak isteyebilir. Yanıt vermek istemiyorsanız “İlerle” seçeneğine tıklayabilirsiniz.
7. Bundan sonra “Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayarak Telegram hesabınızı silme işlemini başlatın.
8. Telegram, hesabınızı silmek isteyip istemediğinizi bir kez daha doğrulamak için size soracaktır. Eğer devam etmek istiyorsanız, “Evet, hesabımı sil” seçeneğine tıklayarak tg hesap silme işlemini tamamlayın.
Hesabınızı silme işlemi tamamlandığında, tüm kişileriniz, sohbetleriniz ve verileriniz kalıcı olarak kaybolur ve geri getirilemez. Bu nedenle bu işlemi dikkatli bir şekilde düşünmelisiniz.
Telegramdan Ayrılmadan Önce Verileri Dışa Aktarma
Telegram’da hesap silme öncesi verilerinizi dışa aktarmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Telegram uygulamasını bilgisayarınıza indirin ve oturum açın.
2. Sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayarak menüyü açın ve “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

3. Ayarlar sayfasında, “Gelişmiş” seçeneğini bulana kadar sayfayı aşağı kaydırın. Bu seçeneği bulduğunuzda, üzerine tıklayın.

4. “Telegram Verisini Dışarı Aktar” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.

5. Şimdi dışa aktarmak istediğiniz veri türünü seçebilirsiniz. Sohbetleri, medya dosyalarını, gizli sohbetleri ve daha fazlasını seçebilirsiniz.
6. Dışa aktarma işlemi sırasında, hangi sohbetleri veya verileri dışa aktarmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca genel kanalları hariç tutma, medya dosyalarının dışa aktarılma biçimi ve diğer seçenekleri de özelleştirebilirsiniz.
7. Tüm tercihlerinizi ayarladıktan sonra “Dışa Aktar” veya benzeri bir düğmeye tıklayın. Telegram, verilerinizi dışa aktarmaya başlayacaktır. Verilerinizin boyutuna bağlı olarak bu işlem birkaç dakika sürebilir.

8. Dışa aktarma işlemi tamamlandığında, verilerinizin bulunduğu bir dosya oluşturulur. Bu dosyayı görüntülemek veya kaydetmek için “Verilerimi Göster” veya benzeri bir seçeneğe tıklayın.
Bu şekilde verilerinizi dışa aktararak, telegramdan hesap silme öncesi önemli bilgilerinizi koruyabilirsiniz. Hesabınızı sildikten sonra bu verilere erişim kaybolur.
Telegram'da bir mesajı gruptan silmek için önce ilgili sohbeti seçin. Ardından, silmek istediğiniz mesaja basılı tutun ve açılan menüden 'Sil' seçeneğine dokunun. Ancak, başka bir kişinin sohbetini silmek isterseniz, bu işlem için grup yöneticisinden izin almanız gerekebilir.
Hayır, silinen bir Telegram hesabı kurtarılamaz. Hesabınızı sildikten sonra içerdiği veriler kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez.
Telegram hesabınızı uygulamayı kaldırdığınızda silinmez. Hesabınız, Telegram'ın sunucularında saklanır ve uygulamayı yeniden yüklediğinizde verileriniz geri yüklenebilir.
Hesap silme telegram sonrası tüm sohbetleriniz ve verileriniz kalıcı olarak kaybolur. Hesabınız tamamen sonlandırılır ve mesajlarınız ile kişileriniz geri alınamayacak şekilde silinir. Ayrıca, aynı telefon numarasıyla yeni bir hesap oluşturmanıza izin verilmez ve spam nedeniyle kısıtlanan bir hesabın silinmesi, kısıtlamanın kaldırılması anlamına gelmez.
Evet, Teleğram hesap silme gruplardaki mesajları ve kanallardaki içerikleri de siler. Silinen hesap, bu tür içeriklere erişimi kaybeder.
İçeriğin hazır — ivmeyi biz verelim
Gerçek takipçi, etkileşim ve izlenme paketleriyle organik büyümeyi hızlandır. Şifresiz işlem, anında teslimat, %100 gizlilik.
Paketleri İncele →